MHP'den çevre hassasiyeti

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul,MHP Bandırma Belediye Başkan Adayı Dr.Hadi Selimoğlu ve çok sayıda partili Bereketli Köyünü ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul,MHP Bandırma Belediye Başkan Adayı Dr.Hadi Selimoğlu ve çok sayıda partili Bereketli Köyünü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Avrupa Konseyi tarafından A sınıf diplomayla ödüllendirilen Kuş Gölünün kuraklı tehlikesinin ardından çevre kirliliği tehlikesiyle de karşı karşıya kaldığını söyledi.

Kuş Gölü çevresinde bulunan çok sayıda sanayi tesisinin enerji maliyetlerinin yüksek olmasını gerekçe göstererek arıtma tesislerini çalıştırmadıkları yönünde ciddi iddiaların bulunduğunu dile getiren Erkul, “Hiçbir şey insan ve çevre sağlığından daha değerli değildir. Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde A sınıf diplomayla ödüllendirilen Kuşcenneti Milli Parkını kaybetmemiz söz konusu olabilir”dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Balıkesir Köy Hizmetleri tarafından göle kıyısı bulunan köylere yaptırılan arıtma tesislerinin de enerji maliyetlerinin çok olduğu gerekçe gösterilerek köy tüzel kişilikleri tarafından çalıştırılmadığını dile getiren Erkul, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler sonrasında büyük şehir bütçesinden Kuş Gölüne kıyısı bulunan köylerdeki arıtma tesislerinin çalıştırılabilmesi için gerekli kaynak aktarımının yapılmasının kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı